neljapäev, 7. jaanuar 2016

Plaani samm nr. 1

Ehk siis nii nagu mu maagiline Exceli tabel näitas, oli vaja osta 10 MSFT aktsiat. Tehingu sain tehtud hinnaga 53,30 dollarit /tk.

Kui kõik läheb kenasti, siis see liigutus toob mulle keskmiselt 1,02 dollarit kuus. MicroSoft maksab dividende küll kvartalis, seega lähima 3 kuu jooksul peaks kontole laekuma kolossaalsed 3,1 dollarit.

Okei. ma saan aru et summa on naeruväärne, aga arvestades, et selles plaanis on 120 sammu, siis võib pikas perspektiivis isegi asja saada!

3 kommentaari:

Tanel ütles ...

Tere,
Roosaare blogist leidsin viite ka teie blogile ja arvan, et hoian ka tulevikus silma peal. Leidsin küllalt suure sarnasuse ka enda eelmise aata investeeringutega, kus tulu vaikselt toob ühisrahastusse investeerimine, aga nafta hinna tõusule panustamine tõi suure miinuse. Võib olla peaksin ka mina nö igavama investeerimise suunas vaatama....
Igal juhul esimene selle aasta investeering tundus kuidagi liiga hea tootlusega (ostuhind u 50$ ja dividend 3x4=12$ aastas). See teeb u 25% aastas. Google finance andmetel on viimased kvartalid MFST dividend olnud 0,36$. Palun selgitage, kas arvestasite peale dividendide ka kapitalikasvu või mingit muud liiki tulu, et saite tootluseks 1$ kuus.

Tanel

Märten Mõttus ütles ...

Hei, tänud kommenteerimast!

Arvutus lihtne, kvartali dividend $0,36, sellest netodividend -15% = $0,306. 10 aktsiat $3,06 kvartalis -> ~$1,02 ehk $1 kuus.

25% aastas võib tunduda küll hea diilina, aga tasub vaadata, kui suur osa kasumist dividendidena välja makstakse. ise ütleksin, et 80% on absoluutslet kõige ülemine piir, mida väiksem number seda parem. See 25% tootlust võib tähendad seda, et ettevõte finantseerib dividende juba laenuga (väljamakse >100% kasumist), ja see ei ole jätkusuutlik - järgneb dividendi vähendamine või üldse eemaldamine.

Tanel ütles ...

Muidugi, ma jätsin 10 tk-ga korrutamata.
Aitäh selgitamast.