pühapäev, 28. juuni 2015

Kõva Mehe Jooks 2015

Kõva Mehe Jooks.

Ma ei teadnud sellest jooksust muud kui seda, et seal on muda. Ja peab vist kuskil ronima või turnima. No ja vist pole päris asfalt.

Hommikurutiin seekord paigas: paras ports granolat smuutiga ja vesi. Täpselt nagu peab. Tunne hea, panin Saunapunkti poole ajama.

Soojenduseks 1,5km ja mõned kiirendused. Ausalt öeldes läksin pingevabalt peale, ei võtnud isegi päris võistlusena seda, nii oli täitsa hea peale minna kui mingeid ootsui polnud. Eks sisimas tahtsin ikka esi 50 hulka tulla.

Stardipauk käis ära, kolm mees valgetes ülikondades tuiskasid kõige ees ära ja võistlus algas. Jooksin jälle üllatavlt ees, esimesed 1,5km polnud eriti intsidente, hoidsin tempot ja kell näitas 4:55, mis on 3:16 /km tempo. Vajutasin küll, aga nii kiirelt ka ei vajutanud, eeldatavasti pole see distants päris täpne, arvestades, et seal oli ka 3 takistusjoosku takistust sees. Ja niidirullid. Ja 2 rida veepaake.

Edasi läks huvitavaks, ees oli tiik. Saarega. Sealne külm vesi lõi hinge kinni küll esmalt, eriti arvestades, et korralikult sai joostud. No kuidagi sai sealt läbi ja siis sai joosta kah. Pikalt, mööda raudteetammi serva, siis jõest läbi, siis metsatihnikus ja pikalt üle heinamaade.

Siis tuli suurepärane tihe mets, kust väike käänule jalgrada ainult teed näitas. Ausalt öeldes oli raja tähistus kehvake ja kui ees olevaid selgi ei oleks olnud näha, oleks vist jänni jäänud. Aga see oli kuratlikult tore! Metsast välja, jõest läbi ja 5km tähis sai 21min peal selja taha jäetud. Siis hunnik takistusi ja uuesti ringiga metsa.

Jälle singel, mõnus. Järsku oli ronimisvõrk ees ja ma tegin seni ainult telekast vaadatud triki, niipea kui ülakeha üle võrgu ulatus, võtsin kätega teiseltpoolt võrku kinni ja viskasin üle võrgu kukerpalli. Võtsin liigutusega hoobilt 3 selga, jube uhke tunne oli ka. Nagu filmis ma ütlen.

Ja läks metsas edasi, kuniks jõudsime kergliiklustee äärde, kus sai 100m asfalti joostud, ja siis ühe elektriposti alt läbi poetud. Edasi mullast küngas ja siis pikalt pehmet põlluserva. Põige metsa, läbi võpsiku, uuesti põlluserv, pööre vasakule kergliiklusteele ja siis hakkas pihta.


Kõigepealt suured niidirullid, oli vaja alt minna. Kaotasin seal oma numbri. Tiigid, betoontorud, plank, edasi 2x üle jõe, siis mutta ja okastraadi alt läbi, kanalisatsioonitoru, heinapallide alt läbi, üle müüri ja tagasi. Mul oli hing täita kinni, vaevu liikusin. joostes läks vähe paremaks,

Jõudsin vaevalt mõelda, et vähemalt on see kuradi tiik läbitud, kui nägin, et rada viis mind otse... tiiki. Neetud, Sisse, ujusin veidi, saarele, uuesti sisse ja siis oli juba korduvalt 3x takistust, niidirullid, jooksin ja kuulsin kuidas lõpetas 5. koht... Mida? Nii ees olen? Siis lõpetas 6, 7, 8 ja mina ületasin finišijoone 9. kohaga. Pagana hästi läks! Olin väga rahul. Ja väga väga väsinud.

Järgmine võistlus Pühajärve jooks 4. juulil.

Hoidke samm pikk ja tervis korras!

3 kommentaari:

Ivoshiee ütles ...

Hea kui sa plaanita peal läksid, sest see ei olegi ju jooks, vaid lihtsalt pullitamine.

Märten Mõttus ütles ...

Ei, see on ikka päris jooks kohe. Muidugi, seal ei ole juttugi kindla tempo hoidmisest, aga terad eraldatakse sõkaldest päris kiiresti, julgelt 7-8km on metsaradu, rohumaid ja põlluservi. Takistustega tõmmatakse lihtsalt õhk kopsust välja ja jalg pehmeks.

HENRIETTA FERNANDO ütles ...

Tere,
  Ma olen proua Henrietta Fernando eralaenu laenuandja, kes annab elu jooksul võimalus laene. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajate kapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete olnud lükkas pangad ja muud finantsasutused ametid? Sa pead konsolideerimise või hüpoteeklaenu? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalised problems.We laenata raha, et inimesed vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teavitada avalikkust, et pakume usaldusväärset abi ja toetuse saaja ja on valmis pakkuma teile laenu.

Nii meiega ühendust: (henriettafernandoloanfirm@gmail.com)